Η Ιστορία μας

1978

Η Κατερίνα Κυττέα – Παπαδοκωστάκη ίδρυσε ένα φροντιστήριο αγγλικών το 1978, θέλοντας να μοιραστεί τις γνώσεις της και την αγάπη της για την ξένη γλώσσα με τα παιδιά της Ναυπάκτου. Πρωτολειτούργησε στο ισόγειο παραδοσιακού πετρόχτιστου σπιτιού στην ανατολική πλευρά του κέντρου της πόλης, στην περιοχή Κεφαλόβρυσο.

1990

 

To 1990 εξελίχθηκε σε ένα σύγχρονο τετραώροφο κτίριο με όλες τις προδιαγραφές ενός πλήρως εξοπλισμένου Κέντρου Ξένων Γλωσσών, με σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήριο υπολογιστών. Τότε άρχισαν να διδάσκονται και άλλες γλώσσες, αρχικά γαλλικά και γερμανικά, στη συνέχεια ιταλικά και ισπανικά.

2003

 

Το 2003 ξεκίνησε τη λειτουργία του ένα δεύτερο παράρτημα στο κέντρο της Ναυπάκτου. Στεγάζεται σε ένα σύγχρονο κτίριο που κατασκευάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες του Κέντρου Ξένων Γλωσσών και περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – αίθουσα εκδηλώσεων και προβολών.

2009

Θέλοντας να δώσουμε στους μαθητές μας όλα τα πλεονεκτήματα που παρέχει η τεχνολογία στη διδασκαλία της ξένης γλώσσας, το 2009 εξοπλίσαμε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας και στα δύο παραρτήματα με υπολογιστές, προβολείς και διαδραστικούς πίνακες.

2014

Από το 2014 τα Εκπαιδευτικά Κέντρα ΚΥΤΤΕΑ αδειοδοτήθηκαν σαν ΚΕΔΙΒΙΜ 2 (Κέντρο Δια Βίου Μάθησης) και υλοποιούν προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης για ενήλικες, επαγγελματίες, εργαζομένους και ανέργους.

2018

Το 2018 ένα τμήμα του παραρτήματος διαμορφώθηκε και αδειοδοτήθηκε σαν ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών), όπου παιδιά ηλικίας 5-12 ετών συμμετέχουν σε δημιουργικά εργαστήρια (δωρεάν μέσω ΕΣΠΑ).

2020

Το 2020 ανοίξαμε το νέο ΚΔΑΠ Πλατεία, προκειμένου να μπορέσουμε να προσφέρουμε ποιοτική δημιουργική απασχόληση σε ακόμη περισσότερα παιδιά της πόλης μας.